Witgoed reparatie West Friesland

Witgoed reparatie West Friesland

Witgoed reparatie West Friesland voor onderhoud en reparatie aan de meest uiteenlopende witgoed machines, waaronder koelkasten en vriezers.witgoed reparatie west friesland

Afhankelijk van de frequentie waarin de koelkast handmatig ontdooit dient te worden, kan deze onderscheiden worden in No-Frost, Low Frost of Defrost modellen. Kampt u met een storing aan uw koelkast? Is uw vriezer kapot, of vindt er opeens overmatige ijsafzetting plaats?
Witgoed reparatie West Friesland repareert alle merken koelapparatuur, zowel No-Frost, Low Frost als Defrost modellen!

Waar komen deze benamingen nou eigenlijk vandaan? Een koelkast wordt ook wel een ijskast genoemd, wat een verwijzing is naar de eerste modellen die geregeld ontdooid dienden te worden. Dergelijke De-Frost koelkasten zijn ook tegenwoordig nog volop in gebruik, al is zijn tegenhanger – het No Frost model – reeds alom vertegenwoordigt.

Witgoed reparatie West Friesland repareert uw koelkast of vriezer gewoon aan huis, op een tijdstip dat het u het beste uitkomt.

Zoals de naam al doet vermoeden, zorgen No-Frost koelkasten ervoor dat er geen ijsafzetting plaats vindt in de koelkast of vriezer. De vochtige lucht wordt opgezogen en condenseert vervolgens buiten het vriesvak. Hier zorgt een automatisch ontdooi-systeem ervoor dat het ijs vanzelf regelmatig verwijdert wordt. Het resultaat hiervan is dat u de koelkast of vriezer nooit meer handmatig hoeft te ontdooien, wat extra gebruiksgemak met zich meebrengt. De keerzijde daarvan is dat No-Frost koelkasten duurder zijn in aanschaf dan de Defrost varianten, waarbij u zelf nog wel regelmatig ontdooit.

Tegenwoordig bestaat er ook een Low Frost variant, oftewel een koelkast die weliswaar niet automatisch ontdooit, maar de ijsafzetting tot een minimum beperkt blijft. Dit scheelt in de tijd die u kwijt bent aan het regelmatig ontdooien van uw vriezer en ook in de frequentie ervan. Een Low Frost koelkast berust op een verdampingsprincipe, waardoor er minder vocht achter blijft in het vriesvak en zodoende ook minder ijs- en rijp nederzetting ontstaan.

De bovengenoemde verschillen in koelkasten kunnen ieder voor aparte storingen en defecten komen te staan. De professionele monteurs van Witgoed reparatie West Friesland hebben de meeste problemen binnen een handomdraai verholpen, gewoon bij aan u aan huis en zonder lange wachttijden. Bel daarom meteen uw witgoed monteur, zodra uw No Frost, Low Frost of Defrost koelkast kapot lijkt en wij gaan voor u aan de slag!